Медиците от ВМА получиха стотици рисунки от деца, включили се в

...
Медиците от ВМА получиха стотици рисунки от деца, включили се в
Коментари Харесай

Медиците от ВМА: Героите са преминалите през ковид

Медиците от ВМА получиха стотици рисунки от деца, присъединили се в акцията на НВИМ „ Нарисувай Коледа за героите в бяло ”. В отговор медиците им отвърнаха, че не те са героите, а всички, които са минали през подлата болест. Те единствено са им помогнали да се оправят.

„ Благодарим ви, дребни другари! Искаме да ви кажем, че ние не сме герои, тъй като и ние се опасяваме, като всеки от вас. Страхуваме се за здравето на околните си, на фамилиите ни и за живота на пациентите ни… Герой е всеки, който премине през тази непредсказуема болест и приключи битката с победа! Ние единствено му помагаме… Благодарим ви от цялото си сърце, деца! Вие внесохте цвят, хубост и наслада в клиниката ни ”, разяснява доцент Милена Енчева, началник на Клиника по пневмология и фтизиатрия – едно от десетте звена на ВМА, които се грижат за пациенти с коронавирусна зараза.

Децата изпратиха своите рисунки  с апела „ Ще се оправим! Чао, Коронавирус! ”. Послание, което носи доста мотивация, мощ и по едно и също време с това и доста откровеност и топлота, присъщи за детските усмивки. „ Получихме творбите на дребните художници, присъединили се в акцията. Рисунките на децата излъчват най-искрената обич и съкровеното предпочитание да ни зарадват! Докоснаха сърцата ни и ни подсетиха, че добротата и човечността би трябвало да ни изпълват освен на празниците ”, сподели още доцент Енчева.

Медиците си пожелаха да отворим нова страница с пожелания за здраве и благополучие през Новата 2021 година!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР